24/04 EL DISSENY DE LES METADADES +  DJ SESSION ENEIDA FEVER!

Share This Post

La quarta sessió dels debats MUSIC, AI I DEBATS MATINALS a la UPC està centrada a comprendre la importància de les metadades. Segons Viquipèdia, les metadades són dades sobre altres dades 📊 i serveixen per proporcionar estructura i context a un conjunt d’informació determinat, per exemple els arxius digitals 🖥️.

L’estandardització de les metadades és essencial en camps com la gestió de la informació, la catalogació de recursos, la interoperabilitat de sistemes, la cerca i recuperació de la informació i moltes altres àrees on la consistència i la comprensió de les dades són crítiques 🎯.

En aquesta sessió, les persones convidades a participar en el PÀNEL DEBAT ens desvetllaran l’impacte que tenen les metadades en aspectes com el gènere i les discriminacions que aquests poden generar 🚺🚹, així com possibles models o estàndards que organitzacions o productores de sistemes de metadades estan aplicant.

Posarem el focus en les metadades del sector audiovisual i musical, on la creació d’estàndards de metadades està per redefinir-se, ja que fins a la data en què s’escriu aquest text 📆, no existeix una estructura de base de dades unificada i estandarditzada a la indústria musical 🎶.

Les metadades circulen a través d’una interconnexió no estandarditzada de bases de dades a tota la indústria: des de les discogràfiques, distribuïdors, serveis de reproducció en línia (DSPs), organismes de gestió de drets d’autor (PROs) o editors 🎵📀. En aquest sentit, l’estàndard més àmpliament utilitzat és el Music Metadata Style Guide desenvolupat pel Digital Data Exchange (DDEX) 📑. Aquest estàndard proporciona pautes i recomanacions sobre com estructurar i formatar les metadades musicals de manera consistent, però no inclou atributs com l’origen dels artistes o el gènere 🚫🎤. Sense aquest atribut, no es poden identificar de manera automatitzada paràmetres com la identitat de gènere de l’artista 🕵️‍♀️.

Les persones participants explicaran com desafien les estructures de metadades incompletes o esbiaixades per evitar crear sistemes de dades que de partida continguin biaixos 🚧🚫.

Apunta:

🕒 Debat: 12:00 – 13:15. La sessió serà enregistrada en àudio, retransmesa a través de diferents canals digitals. Participen:

— Carme Zapata: Gerent d’AsaccConcerts i directora de Curtcircuit
— Sofía Trejo: Investigadora al Barcelona Super Computing Center
— Karina Ginert: Directora d’IdeaiUpc
— Thais Ruíz de Alda: Fundadora de Digitalfems
— Modera: Antònia Folguera, comissaria i programadora cultural a Sonar Plus i la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona

🕒 DJ Eneida Fever!: 13:15 a 14:30 h.

Eneida Fever és una influent figura en l’escena musical de Barcelona, descobridora de grups com Sidonie o Dorian. Com a DJ, Eneida ha visitat els esdeveniments més importants d’Europa i és coneguda per la seva eclèctica selecció musical que abasta gèneres com el beat, el garage, el psych, el soul i el funk.

A més, ha estat promotora de concerts i fundadora de l’agència de comunicació musical Fever! Productions. Recentment, va cofundar el segell discogràfic Magic in the Air Records, destacant projectes emergents en la música espanyola.

More To Explore

Musica AI Debats Matinals

29/05 El CONTROL DE LA IA + LZZTTO DJ Set

L’objectiu principal del control de la IA és garantir un ús ètic, responsable i segur d’aquesta tecnologia, reduint al mínim els riscos i els efectes